ZILMET 12 l. solar-plus tartály fix membrán, 3/4",10 bar,max.100C 20016

ZILMET 12 literes solar-plus zárt tágulási tartály fix gumimembránnal, 10 bar, 3/4" csatlakozással, max. +100°C


16 675,- FtLeírás

ZILMET 12 literes SOLAR-PLUS zárt tágulási tartály

A Zilmet fejlesztett egy innovatív és speciális tágulási tartályt a napenergiás rendszerekhez. A szolár rendszerekben uralkodó különösen magas hőmérsékletek miatt szükség van a hő elvezetésére. A szolár folyadék akár 200°C-nál is magasabb hőmérsékletre is felmelegedhet, elpárolog és rongálja a szolár rendszer elemeit, mint a szivattyúk, szerelvények, tömítések és a tartályok membránjait is.

A tartályok illesztései hegesztettek, 10 bar maximális nyomásig ellenállnak. Külső felületük tartós epoxy-polyester porfestéssel kezelt.

A tartályban a folyadék közvetlenül érintkezik a belső fallal, így a hőmérséklete csökkenni tud, nem jön létre a „termosz-hatás”. Termosz-hatásnak nevezzük a membrános tartályoknál, amikor a tartály fala és a szolár folyadék közötti levegőréteg nem hagyja csökkenni a folyadék hőmérsékletét.

A SOLAR-PLUS tágulási tartályokhoz a Zilmet kifejlesztette a ZILAN membránt, ami képes ellenállni a 100°C-os hőmérsékletnek, és az etilén vagy propilén-glykol keveréknek is.

A ZILAN a magas hőmérsékleteket is elviselni képes szintetikus gumiból készült. A fejlesztése során felhasználták az évtizedes tapasztalatokat, amelyeket a szolár rendszerek telepítése során szereztek. A membrán a DIN 4807-3 által hitelesített.

A SOLAR-PLUS tartályok megfelelnek a PED/97/23/EC, az EN 13831, a DIN 4757 és az EN 12977 irányelveknek. Egyedi felépítésüknek és tulajdonságaiknak köszönhetően, garantáltan biztonságosak és hosszú élettartammal rendelkeznek.