Rólunk

 • 1989. április 1. négy természetes személy aláírta az alapító okiratot. A tevékenységi kör csúszógyűrűs tömítések tervezése, fejlesztése és gyártása. A Cégünk neve is innen származik. A csúszógyűrűs tömítések jelképe, két egymásba futó kör. Jelentős export a Lutz GmbH & Co. KG, és később a Plauger Whorthington KG részére. Belföldi nagy felhasználók a Szerencsi Szivattyúgyár, Felsőzsolcai Mezőgép. Egyéb tevékenység műanyag fröccsöntött termékek, és a tevékenységhez tartozó szerszámok gyártása, gyártatása. Telephely: Budapest, VII. Majakovszkij utca 96. Főállású alkalmazottak száma 3 fő. (26 m2 bérelt lakásban)
 • 1990. áprilisában „új” irodát, és egyben telephelyet béreltünk a Budapest, VII. Csengery utca 20szám alatt. Profilt tisztítottunk, megszüntettük a veszteséges műanyag termékek gyártását. Létszámot bővítettünk, az alkalmazottak száma 8 fő. Beindítottuk a képviseleti, és kereskedelmi tevékenységet is, és irodát nyitottunk Győrben. Képviselt cégeink: Lutz & Co GmbH KG, Prominent, Dresser Pumps, Zilmet spa. Az alapítók létszáma 2 főre csökkent.
 • 1991. év végére kialakult a jelenlegi tulajdonosi struktúra. Az egykori alapítók létszáma a jelenlegi 1 főre csökkent. Megszünt a győri iroda, a ProMinent és Dresser képviselet. Az alkalmazottak száma 7 fő.
 • 1992-ben indult meg a FERROLI S.p.A. fali, öntöttvas tagos, fűtő és kombinált üzemű gázkazánjainak bevizsgáltatása, a kereskedelmi tárgyalások.
 • 1993. októberében saját irodát és boltot vásároltunk Budapesten, a IX. Páva utca 6-ban.
 • 1994. február 15-én beköltöztünk az új irodába, és május 12-én megnyitottuk a boltot. Szerződést bontottunk a Volán Packkal, megszüntettük a bérraktározást. A Quadrat Kft-től bérelt raktárat saját munkatársainkkal üzemeltettük. Az alkalmazottak száma 13 fő.
 • 1997. májusában megindult az építkezés Biatorbágyon, az ipari- és kereskedelmi zónában. 10.000m2 telken, 575m2 magas raktárat, 325m2 eladóteret, és 200m2 iroda építését kezdtük el.
 • 1999. január 1. Beköltöztünk az új telephelyre. Minden rendelkezésre állt, ami a kulturált munkavégzéshez kell. Minden tevékenységet a saját telephelyeinken végeztünk, megszűnt a bérraktár. Az alkalmazottak száma 16 fő.
 • 2002. év elejére kinőttük a raktárat, és az irodákat. Elhatároztuk az új beruházás indítását. Az építkezés 2002. novemberében indult, és hála a kivitelezők jó munkájának, 2003.július 8-án megnyitottuk az új épületet.
 • 2003. évben megkezdtük a SICC S.p.A. indirekt tárolóinak, puffer tartályainak, és a Speroni S.p.A. szivattyúinak és házi vízellátó berendezéseinek a hazai forgalmazását. Felvettük a profilunkba a Ferroli folyadékhűtőket (4 – 1300 kW) és fan-coil-okat. Az alkalmazottak száma 17 fő.
 • 2006.évben kibővült a képviseleti és értékesítési tevékenységünk az ApenGroup S.p.A. hőlégfúvóival. Elsőként forgalmazunk ebben a kategóriában kondenzációs berendezéseket. Az alkalmazottak száma 19 fő.
 • 2007.évben szerződést kötöttünk a Mitsubishi Electronic Air Conditioning Systems Európa Divízióval, és megkezdtük termékeik forgalmazását. Igyekszünk választékot biztosítani minőségi split klímákból a Mitsubishi és a Ferroli kínálatából is. Az alkalmazottak száma 22 fő.
 • 2008. január 31-én 5700 m2-es telket vásároltunk Pápa város ipari és kereskedelmi övezetében. Áruház  és nagykereskedelmi lerakat  megnyitását terveztük 2009. II. negyedév végére. Az építkezés 2008.október 15-én beindult.
 • 2009.június 25-én felavattuk az új pápai telephelyünket. 2009.augusztus 26-án Pápa Város Önkormányzata jogerős használatba vételi engedélye alapján megkezdhettük a kereskedést. Az alkalmazottak száma 24 fő.
 • 2011. január 11-én új telephelyet vásároltunk Szegeden, a Sándor utca 3. szám alatt, amelyet 2011.június 30-án megnyitottunk.

Idézet a Dun & Bradstreet Hungária cégvizsgálatából: 
A(z) 4A1 Dun & Bradstreet minõsítés értelmezése:
A cég tõkeerejét tekintve a 520 – 1.320 MFt (Net Worth számítás alapján), a cég pénzügyi kereskedelmi hitelkockázat minimális

Opten Kft Cég és jogi információ:

2015.augusztus 20-án üzleti eredményei alapján az „A- minimális kockázat” , azaz a legjobb kategóriában szerepel.

Idézet a Biznode honlapjáról: ( www. bisnode.hu ) A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket pénzügyi stabilitásuk alapján, céginformációs és cégminősítő szolgáltatásai Európa szerte a legelterjedtebb megoldások között szerepelnek. Az AAA, AA, A cégminősítést 1989-ben vezették be és 1996 óta kaptak lehetőséget a vállalatok, hogy üzleti stabilitásukat tanúsítvány formájában is megmutassák. A tanúsítvány lehetőséget nyújt arra, hogy mások számára megmutassa, hogy az Ön cége elismert, megbízható, hitelképes vállalat.

Az AAA minősítés számos változót figyelembe véve statisztikai alapokon állapítja meg, melyek Magyarország legkevésbé kockázatos vállalatai. Tripla A, Dupla A vagy A minősítés birtokában lenni nemcsak dicsőség, hanem kiváló eszköz arra, hogy jelezze szállítói felé pénzügyi megbízhatóságát, megmutassa versenytársainak vagy akár külföldi tulajdonosának, hogy a magyar piacon milyen stabil szereplő. Bizalmat kelthet munkavállalóiban, jelezheti megrendelőinek, hogy az Ön cége alacsony kockázatú, érdemes Önnel üzletet kötni és jelzi mennyire képes szállítói felé fizetési kötelezettségének eleget tenni.

AAA, AA vagy A minősítésre Magyarországon csupán a cégek 9,82 %-a jogosult, így Bisnode tanúsítvánnyal rendelkezni kitüntetés. Az ország elit vállalataink körébe tartozni a piac számára azt az üzenetet hordozza, hogy az AAA, AA és A minősítésű vállalatokkal alacsony kockázat mellett köthetnek üzletet, hosszú távon is számíthatnak rájuk.

 
AAA (tripla A) minősítéssel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.
 
A Két Kör Kft minősítése: AAA (tripla A)
 
Az Opten Kft minősítésére is büszkék vagyunk. Ők „csak” egy A-l jutalmaztak minket, de Ők nem is adnak többet!