„Zöld” hőszivattyúkkal a globális felmelegedés ellen

A globális felmelegedés hátrányaival kapcsolatban sokan tájékozottak, sőt aktívan tesznek is ellene. A technológiai gyártók is folyamatosan állnak elő olyan termékekkel, amelyek kedvezőbb működési feltételeket kínálnak a bolygónk számára.

A környezetért felelősséget érzők is gyakrabban választanak “zöld megoldásokat” az építkezések és átalakítások során, amiért a Földünk is hálás.

Ez a hűtő-fűtő berendezések esetében is így van, mint a légkondicionálók és a hőszivattyúk, ahol a belső rendszer környezetbarát gázok felhasználásával is működtethető.

Hogyan kapcsolódnak a gázok a globális felmelegedéshez?

„Dióhéjban” a globális felmelegedés kiváltó okai között szerepelnek a légkörben található üvegházgázok (pl. szén-dioxid, metán, egyéb égéstermékek), amelyek az elektromos energia-, és hőelőállítás, az ipari folyamatok, a mezőgazdasági termelés, valamint a közlekedés (kipufogógáz) okán jutnak a levegőbe. Ezek a gázok megtartják a Föld aktuális hőmérsékletét, így adott a további növekedés. Ezáltal láncreakcióban alakul ki szélsőséges időjárás, élelmiszer-, és vízhiány, valamint átrendeződnek az élőhelyi körülmények

R32 hűtőkörrel a felmelegedés ellen

A felmelegedési folyamat sajnos már nem állítható meg, azonban hátráltatható és lassítható.

Ebben társak a „zöld” légkondicionálók és hőszivattyúk, amelyekben úgynevezett R32 hidrofluor-szénhidrogén klórszénmentes hűtőközeg működik.

Mi az R32 gáz?

Egy környezetkímélő alternatíva a szokványos hűtőközegekhez képest.

Alacsonyabb a felmelegedési rátája, ami azt jelenti, hogy kevésbé hat a globális hőmérséklet emelkedésére. Emellett optimális teljesítménnyel is bír, hiszen kevesebb energiát használ fel a hűtési és a fűtési folyamatoknál.

Kérjük szakember segítségét!

Fontos megjegyezni, hogy az R32 gáz magasabb tűzveszélyességgel rendelkezik, mint a hagyományos társai. A használatához szükségesek speciális alkatrészek is, amik biztonságosan kezelik a nyomást. A telepítést kiemelten fontos, hogy képzett szakember végezze el, aki ismeri a technikai előírásokat.