Indirekt tárolók

Egy olyan hőtároló edény, amely a fűtővizet, valamint a használati melegvizet tárolja külön tartályokban. Az indirekt tárolóban a fűtővíz egy hőcserélőn keresztül áramlik, amely átadja a hőt a használati melegvíznek. Az ilyen megoldás lehetővé teszi a használati melegvíz, valamint a fűtési rendszer különálló lehessen, amely olyan előnyökkel járhat, mint például a rendszerek közöttit potenciális szennyeződések elkerülése.

Indirekt tároló webshop termékeink

Általunk forgalmazott indirekt tároló márkák

Ferroli indirekt tárolók

Ferroli Ecounit indirekt tároló

 • Álló- és falra is akasztható, hengeres kivitel, 50 mm-es hőszigeteléssel a teljes felületén.
 • A tartály belső felülete üvegzománcozott Blue Silicon bevonattal. A tároló anyaga: SZÉNACÉL!
 • Aktív anódos védelem
 • 1500 W-os beépített elektromos fűtőbetét / fűtőszál
 • Recirkulációs csonk
 • Nagy méretű hőmérő
 • Nagy teljesítményű hőcserélő (1 vagy 2 kör)
 • Bármilyen tüzelőberendezéshez csatlakoztatható, ahol megoldott a hőfokhatárolás
 • A megengedett legnagyobb üzemi nyomás: 8 bar, legnagyobb megengedett üzemi hőmérséklet: 95°C
 • 15 NK°-nál keményebb víz esetén gondoskodni kell a belépő víz lágyításáról
 • Méretek: 978 x 500 x 400 mm, azaz magasság 978 mm, szélesség: 500 mm, mélység: 400 mm

Cordivari indirekt tároló

Cordivari 1 hőcserélős indirekt tárolók

Cordivari Bolly Murale indirekt tároló

 • A felfüggesztési pontoknak köszönhetően vertiákálisan és horizontálisan (vízszintesen és függőlegesen) is felszerelhető indirekt tároló. A fali tartót az ár tartalmazza! Nagy hatékonyságú, falra szerelhető, Polywarm® bevonatú egy hőcserélővel ellátott vízmelegítő.  Az új generációs Cordivari indirekt tárolók nagy hatékonyságú, biztonságos, és alacsonyabb CO2 kibocsálát mellett segítik megtermelni a használati melegvizet. A melegvíz előállítására lehetősége van megújuló energiaforrás használatára is, pl. napkollektor,  opcionálisan fűtőbetétet is helyezhet bele. Magas minőségű korrózió védelemért felelős a különleges titán-zomác bevonattal ellátott belső felület és a cserélhető anód rúd.

Cordivari Bolly1 indirekt tároló

 

 • Cordivari Bolly1 ST WB 200 literes indirekt tároló tartály POLYWARM® szabadalmaztatott bevonattal, egy hőcserélővel, hőszigeteléssel. Lehülés: 1K° /nap

Cordivari 1 hőcserélős indirekt tárolók

Cordivari Bolly2 indirekt tároló

 • Cordivari Bolly2 ST WB 300 literes indirekt tároló tartály POLYWARM® szabadalmaztatott bevonattal, két hőcserélővel, hőszigeteléssel. Lehülés: 1K° /nap

Hőszivattyúval kapcsolatos szakértői interjúnk

Hőszivattyúval kapcsolatos szakértői blog bejegyzéseink

Miért előnyös egy indirekt tároló használata

 1. Hatékony hőátadás: az indirekt tárolókban található hőcserélők hatékony tudják átadni a hőt a használati meleg víz használatához, amely javíthatja a rendszer teljes energiamegtakarítását.
 2. Biztonság: azáltal, hogy a fűtési rendszer és a használati melegvíz-rendszer szétválasztásra kerül, csökken a keresztszennyezés esélye, amely biztonságot nyújt, valamint higiéniai szempontból is igen fontos.
 3. Hőtárolási képesség: az indirekt tárolók lehetővé teszik a nagyobb mennyiségű hőenergia tárolását, így azt később fel lehet használni, ezzel is csökkentve a fűtésünk költségeit, valamint növelni a rendszerünk hatékonyságát.
 4. Rugalmas használat: használatukkal a rendszerünk képes különböző hőforrások kezelésére, például: hagyományos gázkazánok, hőszivattyúk vagy napelemek. A rendszer számára biztosít rugalmasságot, és lehetővé teszi a legmegfelelőbb energiaforrás alkalmazását a szükségleteknek, valamint a rendelkezésre álló erőforrásoknak megfelelően.
 5. Alacsonyabb karbantartási igény: az indirekt tárolókban a használati víz és a fűtési víz szétválasztásra kerül, így a használati víz oldalán kevesebb lerakódás, korrozív hatások keletkeznek, amelyek csökkentik a karbantartási igényt, továbbá megnöveli az élettartamot.
 6. Kényelem: az indirekt tárolók képesek megtartani a meleget hosszú ideig, ezáltal a felhasználóknak nem kell várni a melegvíz érkezésére.

Indirekt tárolók típusai

 1. Egy hőcserélős indirekt tárolók: egyetlen hőcserélő cső található az indirekt tárolóban. amelyet a fűtési, valamint használati melegvíz közötti hőátadásra. Általában egyszerűbbek az ilyen rendszerek, azonban nem feltétlenül olyan hatékonyak, mint a többcsöves rendszerek.
 2. Két hőcserélős indirekt tárolók: két különböző hőcserélő csövet használnak a rendszeren belül, amelyek közül az egyik a fűtési vízhez, a másikat pedig a használati melegvízhez. A két hőcserélős indirekt tárolók lehetővé teszik a hatékonyabb hőátadást, valamint ideálisabb lehet olyan alkalmazásokhoz, amelyeknél nagyobb a melegvíz igény.
 3. Napenergia kompatibilis indirekt tárolók: speciálisan úgy lettek kialakítva hogy kompatibilisek legyenek a napkollektoros rendszerekkel. Legtöbb esetben tartalmaznak egy második hőcserélőt, amelyet a napkollektoros rendszerrel összekötve a napenergia hőjét használják fel a víz melegítésére.
 4. Hőszivattyús indirekt tárolók: úgy lettek kialakítva, hogy kompatibilisek lehessenek a hőszivattyús rendszerekkel. Az ilyen típusú rendszer általában a hőszivattyú hőjét használja fel a víz melegítésére.